Amorfin med je karakteristično crvenkast, blagog mirisa i okusa. Opuštajuće i umirujuće djeluje nakon svakog napornog dana. Crvenkasta boja amorfina meda upućuje na bogatstvo mineralnih sastojaka, koji ugrađuju novu snagu u iscrpljeni organizam.

Pčele med bagrema sakupljaju u vrijeme cvatnje tijekom mjeseca svibnja. Mjesecima ostaje u tekućem stanju i jedan je od vrsti meda koji vrlo sporo kristalizira zbog toga što u sastavu sadrži više fruktoze od glukoze.

Same pčele dobro i uspješno prezimuju ukoliko im se osigura zimovanje na bagremovom med. preporuča se za nesanice, umirenje previše nadraženog živčanog sustava te otklanjanja posljedica nagomilanog svakodnevnog stresa, vrtoglavica i sličnih smetnji.

Preporuča se konzumacija sa čajem od kamilice što uvelike pojačava djelovanje i samog meda i čaja. Također je preporučljivo uzimanje navečer prije spavanja.

Jakih i obilnih bagremovih paša za pčele nalazimo gotovo u svim kopnenim krajevima Hrvatske u kojima je nekad sađen ili se proširio prirodnim putem kao vrlo prilagodljiva biljka.

Testiranje meda (jedan od načina):

Zatvorenu staklenku meda naglo okrenite čepom prema dolje/gore. Ako se zrak podiže u obliku kugle, kao na youtube videu, med je najvjerojatnije kako treba. Gušće vrste meda u tekućem stanju reagirat će naravno sporije, rijeđe brže.

 

Pretplati se za tjedne novosti
Prati nas
error: Alert: Zaštićen sadržaj !!
LIVE DRAW MACAU LIVE DRAW HK http://68.183.239.31/ http://178.128.216.7/ http://159.89.195.246/ http://159.223.95.91/